Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΡΕ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ

καρρε χοιρινό ολόκληρο με τα κόκαλα όπως είναι
(μπριζόλες χοιρινές ενωμένες 1 για κάθε άτομο)
2 σκελίδες σκόρδο
4 κλωνάρια θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
αλάτι πιπέρι
λάδι ένα σφηνακι
1 ποτήρι λευκό κρασί

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
1 κιλό πράσα
2 κλωνάρια σέλινο
4 γογγύλια
150 γρ κανταρελλες μανιτάρια
75 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράσσουμε το καρέ χιαστή στο λίπος , ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τοποθετούμε ανάμεσα εκεί που έχουμε χαράξει. Αλατοππιπερονουμε το κρέας προσθέτουμε το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα το λάδι και το κρασί και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος καλά βάζουμε το κρέας μέσα με τι μαρινάτα του και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 210 για μιάμιση ώρα περίπου

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε μαζί με το σέλινο. Καθαρίζουμε τα γογγύλια και τα κόβουμε σε ζαριά. Τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι η μια κατσαρόλα βάζουμε τα 50 γάρ βούτυρο και τσιγαρίζουμε το πράσο με το σέλινο τα αλατοπιπερονουμε, προσθέτουμε τα γογγύλια και λίγο βούτυρο. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν περίπου 20 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 περίπου λεπτά τα αλατοπιπερωνουμε και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα λαχανικά που ετοιμάσαμε. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλα 2 λεπτά μαζί.
Σερβίρουμε το κρέας συνοδευμένο με τα λαχανικά

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου