Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ
Χταπόδι 1
Πατάτες 10
κρεμμύδι 2
Ντομάτες 3
Κρασί 1

εκτέλεση :
Βάζουμε το χταπόδι να βράσει σε μια κατσαρόλα με ένα κρεμμύδι για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά : το κρεμμύδι τις ντομάτες τις πατάτες ένα ποτήρι άσπρο κρασί και το ζωμό της κατσαρόλας αφού τον έχουμε σουρώσει.. Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη. Το βάζουμε σε ζεστό φούρνο για 1 ώρα περίπου

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε ημερίδες
15 πράσα
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ λίτρα νερό
αλάτι , πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση :
τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρέας  και μόλις ροδίσει  ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα ( τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ενώ τα πράσα τα σκίζουμε στη μέση και τα κόβουμε σε πιο χοντρά κομμάτια) αλατοπιπερόνουμε και μόλις μαλακώσουν τα σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για καμιά ώρα στη σόμπα μέχρι να πιει τα υγρά του.